Instructie montage Jacob Bike

Home  >>  Instructie montage Jacob Bike

Jacob Wit walkingBeste Jacob Bike eigenaar,

Van harte gefeliciteerd met uw Jacob Bike!

U zult veel plezier hebben van deze snelle stadsfiets.

 

Wij raden u ten zeerste aan de volgende adviezen te lezen voor het gebruik van de Jacob fiets!

kijk hier naar de ervaring van een Jacob klant. Klant ervaring (fimpje)

De Jacob wordt standaard geleverd als fixed gear bike. Ook wel een fixie genoemd.Dit houdt in dat de fiets en trappers altijd zullen doortrappen om u zoveel mogelijk snelheid te laten genereren. Je zou het kunnen zien als een soort spinfiets. Mocht u echter toch achteruit willen trappen dan kunt u het achterwiel omdraaien. Als u de ketting dan verlegt op het koperen tandwiel kunt u gewoon achteruit trappen indien gewenst.Jacob Jacob F

De Jacob heeft slechts 1 voorrem, om de fiets zo licht mogelijk te houden. U kunt er echter voor kiezen om nog een achterrem te installeren mocht u dit toch veiliger vinden. De haakjes en gaatjes op het frame kunnen hiervoor worden gebruikt. De achterrem is ook gewoon leverbaar via Jacobbike.nl.

De standaard werkt via een veer welke u gemakkelijk omhoog haalt door op het bovenste uitstekende randje te duwen met uw hand of voet. Er is een haakje geplaatst waar deze beveiliging inklikt. Probeert u dus niet de standaard omhoog te klappen via de stang deze zal dan namelijk verbuigen!

Wij raden u sterk aan om de fiets te laten installeren door een professional. Mocht u toch zelf de installatie voltooien dan raden wij u aan de website www.jacobbikes.nl te raadplegen. Hier staat een uitgebreide instructie video.

Het installatie proces bestaat uit 5 simpele stappen:

Als u alle onderdelen uit de doos heeft gehaald, maakt u alles open en verwijderd het plastic.U vindt een plastic zakje met inbussleutel en 15-in-1 steeksleutel. Mocht u de reflectoren nog willen installeren dan heeft u alleen nog een kruiskopschroevendraaier nodig.

1)   Voorwiel

Als eerste draait u de schroeven van het voorwiel los en plaatst u het voorwiel in het frame daarna draait u de schroeven weer vast middels de steeksleutel.

2)   Zadel

Zorg ervoor dat als u het zadel op de zadelpen plaatst van boven af de schroeven niet meer te zien zijn. Dit doet u door het zadel iets naar voren te tikken.

Jacob wit zadel

Jacob Bike

Draai daarna eerst het zadel in de bijgeleverde zadelpen. Doet u dit niet dan kan de zadelpen in het frame vallen. Deze krijgt u er dan vaak weer lastig uit. Met het zadel er al op gemonteerd kan de zadelpen nooit verder doorzakken!

Zorg ervoor dat het zadel in een scherpere hoek staat dan 90 graden. De zadelpen wordt namelijk schuin het frame ingeschoven. U kunt zelf de exacte hoek bepalen, wat u het prettigst vindt. Wij raden aan om een hoek van ongeveer 77 graden te gebruiken.

Vervolgens plaatst u de zadelpen en het zadel in het frame en draait deze aan met de bijgeleverde inbussleutel op de gewenste hoogte. Als hoogte kunt u aanhouden dat het zadel net onder heuphoogte geplaatst dient te worden.

3)   Stuur

Met de bijgeleverde inbussleutel draait u alle schroeven uit het frame. U plaatst het stuur met

Jacob fixed gear

Jacob Stuur

de voorrem aan de rechterzijde tussen het frame en ijzeren plaatje. Vervolgens draait u met de inbussleutel het stuur vast.

 4)   Voorrem

Het schroefje bij de kabel van de voorrem draait u los. Nu heeft de kabel wat extra speling. U drukt nu de voorrem in en plaatst het einde van de kabel met ijzeren bolletje in het daarvoor bestemde rondje. U kunt nu de voorrem loslaten.

Vervolgens drukt u met uw hand de remblokjes in, en spant hiermee de kabel door deze naar beneden te trekken tot op de gewenste spanning. U draait het schroefje weer vast. Uw rem is nu gespannen. Met het schroefje voor op de rem, kunt u de rem volledig afstellen door deze dan we

Jacob Bike fixie fiets

Jacob Fixed gear shot

l strakker of minder strak te draaien. In de meeste gevallen is deze correct afgesteld. Hierna kunt u nog met het schroefje wat vast zit aan de remkabel en voorrem de rem verder afstellen door deze van de rem af te draaien en alleen het rondje terug te draaien.

5)   Trappers

Jacob Fixie details

Jacob Bike details

Als laatste kunt u de trappers vast draaien. Aan de binnenkant van de trappers staan de letters l (links) en r (rechts). Als u op de fiets zit geldt dat de rechter trapper aan de rechterkant

gemonteerd dient te worden. En de linker trapper aan de linkerkant.

Uw Jacob is nu klaar voor gebruik!

 

Mocht u nog vragen hebben die niet door het filmpje of de website worden behandeld kunt u een email sturen naar info@jacobbike.nl.

 [contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Deel met je vrienden
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

© JacobBike.nl (2017)
Amsterdam
Nederland